יקב ג'וליה
בית » הסיפור
גידולי בעל במיזם משפחתי
יקב ג’וליה הוא יקב משפחתי שהוקם על ידי אב ובנו, ג’ורג’ וענאן עראף. היקב נקרא על שם אם המשפחה, ג’וליה.
ג’ורג’ הוא אגרונום במקצועו, וענאן הוא מהנדס כימיה שהחליט ללכת אחרי הלב ולהתמסר לגידול גפנים וייצור יין לאחר שנים רבות בתעשייה.
בני המשפחה נטעו יחד את הכרם הראשון שלהם בשנת 2009 באזור משופע בין עצי זית עתיקים וחורשות אלונים טבעיות. בכרם נטעו גפנים מזן “קברנה סוביניון”, והוא גדל עד היום כגידול “בעל” (ללא השקיה למעט מי גשמים), לקבלת יינות חזקים ונוכחים יותר.
שני כרמים נוספים ניטעו בשנת 2022 באזורים הגבוהים של מעיליא, ובהם נטעו הזנים ויונייה, סירה וקברנה פרנק.
ענבי היקב נבצרים היום מהכרמים של המשפחה, וכן מכרמים גליליים באזור ברעם וכרם בן זמרה. יינות היקב מייצגים בצורה נהדרת את הטראוור הגלילי, חלקם קלילים ורעננים וחלקם מלאים כבדים ומורכבים.
היקב נמצא בלב כפר מעיליא בגליל המערבי, אנו מציעים חוויית אירוח במקום, עם טעימות של יין שמלווה בארוחות קלות.